En kunstplatform

ST:ART er en frivilligt drevet udviklingsplatform og prøvestation for det kunstneriske vækstlag under Sydhavn Teater. Det vil sige at vi som udgangspunkt ikke henvender os til professionelle kunstnere, men til personer som er under uddannelse eller som har lille eller ingen erfaring med kunst produktioner. Vi tilbyder en tryg platform hvorfra unge kreative kan prøve kræfter med kunsten og realisere deres ideer. Vi tilbyder produktionsstøtte, lån af teknisk udstyr, øvelokaler samt sparring og hjælp fra vores frivillige hold og netværk

In other words: Vi hjælper og vejleder kunstgrupper og -solister med at skabe og afvikle stedsspecifikke kunstprojekter i Sydhavnen; fra scenekunst og danseforestillinger til byvandringer, performances og installationer. Hos os er det vitterligt kun fantasien, der sætter grænser, så længe det stedsspecifikke er i fokus.

ST:ART er både for den garvede, der har været i berøring med kunsten i mange år og nybegynderen, der bare har lyst til at prøve en fed idé af. Så længe projekterne er spændende og nytænkende, betyder din baggrund ikke noget. Vi er her for at rådgive dig undervejs.

Formålet med ST:ART er i grove træk at:

 • Udfordre det traditionelle. Vi elsker at se, hvad der sker, når man rykker kunsten ud af dens konventionelle, trygge og sikre rammer.

 • Bidrage til lokalmiljøet i Sydhavnen. Vi lader os inspirere af det allerede eksisterende byliv – for netop at sætte nye tanker i gang i selv samme.

 • Nå ud til et publikum, der normalt ikke besøger de etablerede kunstscener.

 • At udforske det stedsspecifikke. Vores forestillinger tager altid udgangspunkt i en særlig lokation.
Tidligere
Næste


Hvor passer min idé ind i Sydhavnen ?

Man skal dog ikke lade sig afskrække af på forhånd ikke at leve op til nogle skrappe, stedsspecifikke krav. Undervejs i processen hjælper vi gerne dig eller din gruppe med at finde den rigtige lokation til din eller jeres forestilling. Det vigtigste er, at forestillingen – i lille eller høj grad, indirekte tematisk eller direkte konkret – forholder sig til og spiller sammen med lokationen.

Ved begge tilfælde – både den geografiske og den tematiske – er Sydhavnen en guldgrube. Der findes mange anderledes, sjove og skæve steder at lave forestillinger på, da det er en bydel som endnu ikke har været udsat for byfornyelse og en ensrettet normaliseringsproces. Der findes mange gadehjørner, kvarterer, åndehuller mm., som ikke har gennemgået en detaljeret byplanlægning, og hvor der derfor findes en særpræget stemning og atmosfære, der er opstået af sig selv. Sidst men ikke mindst er bydelen præget af en gæstfrihed, der byder ideer og aktiviteter velkomne med åbne arme. Udforsk evt. vores “kort over Sydhavnen” 

Vi støtter op om denne gæstfrihed ved at hjælpe ideer til at blive virkelige forestillinger. ST:ART-projekter har gennem de seneste år spillet dag og nat, for børn og ældre, ude og inde, for få og for mange. Tidligere ST:ART-solister og -grupper bliver desuden en del af et fællesskab, hvor man kan møde ligesindede skuespillere, dansere, musikere og instruktører.

Savner du svar på spørgsmål som ikke bliver besvaret her så tag endelig kontakt til os, på instagram @st:art_sydhavnen, på  vores facebook side eller send en mail på: start@sydhavnteater.dk

da_DKDanish

VIL DU VISE VIDEOKUNST
I SYDHAVN?

OPEN CALL

Efterglød kan forstås som et fænomen der opstår på radarskærme hvor et ekko bliver stående, som en glød på skærmen, efter sweepet har passeret. I dette open call inviterer vi kreative sjæle med interesse for filmkunst til at fortolke temaet Efterglød og vise deres videoværk på vores årlige video-udstilling i Sydhavn.

Udstillingen skabes i samarbejde mellem Sydhavn Teater, Sydhavn Teaters udviklingsplatform ST:ART og Udstillingsstedet Sydhavn Station, og vil blive vist d. 20. Januar - 10. Marts, 2023 i Sydhavn og Bavnehøj. For at bidrage til udstillingen skal du læse nedenstående kriterier og sende din video før deadlinen d. 16. December. Callet henvender sig til det kunstneriske vækstlag.

KRITERIER FOR AT ANSØGE

  • Ansøgere skal være mellem 18 – 30 år
  • Dit indsendte værk skal være nyt og have en varighed på 24:50 sek. (eller blot 24:00 sek.).
  • Dit indsendte værk skal være i filformatet: H264 (dvs. mp4 eller mov.)
  • Hvis dit værk udvælges bliver det vist på i formatet 16:9 (enten vertikalt eller horisontalt), uden lyd og i loop (hvis der er tale med i videoen er det en god idé at lave undertekster).
  • Udvalgte værker vises på forskellige offentlige lokationer i Sydhavn og Bavnehøj i en periode på 3 uger i januar 2022.
  • Der gives et honorar på 1500 kr. til alle udvalgte video-skabere

SÅDAN ANSØGER DU
Indsend din video, 2-3 linjers beskrivende tekst om værket (dansk/engelsk) og en titel.
Send via WeTransfer.dk til: start@sydhavnteater.dk senest FREDAG D. 16. DECEMBER, KL 23:59.
Hvis du har spørgsmål til callet er du velkommen til at skrive en mail på start@sydhavnteater.dk​