Musik for uddøde fugle, et requiem

Som en del af Sydhavn Teaters KIN FESTIVAL afholder vi den 27. september kl. 18-19 lydinstallationen ‘Musik for uddøde fugle, et requiem’. Værket hylder og mindes fuglearter, der i nyere tid er blevet erklæret uddøde. Lydkompositionen er skabt ud fra arkivoptagelser af fuglesange fra Macaulay Library i perioden fra 1935 og helt op til 1983. Optagelserne bærer unikke karakteristika af støj, der til tider synes at æde sig ind på billedet af menneskets uddødeliggjorte optagelser af arter, der nu ikke findes mere.

Lydene kan opleves som et kurateret kollageværk, der strækker sig over en time og afspilles på optagelsernes originale medie: båndoptagerne. Installationen vil i denne instans blive akkompagneret af et tilhørende akustisk ensemble, der kontrasterer og kontekstualiserer den historie, der sammenføjes med disse optagelser.

Musik for uddøde fugle, et requiem vil senere i år blive et fast forankret lydværk ved Karens Minde Kulturhus. Projektet er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg og Macaulay Library ved Cornell Lab of Ornithology.

HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:
27. September, kl 18-19

1 time

Ensemblet består af
  • Jacob Kaarsberg
  • Jonas Torstensen
  • Daniel Hilden Honoré
  • Carlo Janusz Becker
  • Jakob Folke Ivarsson

FlokFolk - Havneresidens

Støttet Af