Sydhavn Teater får ny kunstnerisk leder

 

Fra den 1. februar indtræder Tina Tarpgaard som ny kunstnerisk leder af Sydhavn teater.


Sydhavn teater siger farvel til teatrets stifter, Mille Maria Dalsgaard, fylder ti år og får en ny kunstnerisk leder.Sydhavn Teater har siden starten i 2014, udviklet sig med kometfart fra at være et lille lokalt projektteater til at blive et fremadstormende “storby teater” med aktiviteter, som er forankret i det lokale, favner det internationale og rækker ud mod både det klassiske og det eksperimenterende, performative repertoire.

”For mig er det vidunderligt at kunne give faklen videre til Tina Tarpgaard, der med sin forskende og nysgerrige tilgang til scenekunsten skaber banebrydende nyskabelser til glæde for publikum. Tina er en kunstner jeg beundrer og respekterer for klare visioner og mod til at gå nye veje, så jeg ser meget frem til at følge hendes rejse med Sydhavn Teater herfra. ” udtaler Mille Maria Dalsgaard.

Et stærkt hold af medarbejdere har sammen med Mille Maria Dalsgaard, igennem årene løftet Sydhavn Teater til den markante kulturinstitution den er i dag. Nu er det blevet tid til et lederskifte, og koreograf Tina Tarpgaard, stifter og leder af Recoil Performance group, overtager stafetten fra den 1. februar.

“Med Tina Tarpgaard får Sydhavn Teater en nytænkende, rutineret og dedikeret leder. Et vaske ægte teatermenneske der gennem sit lange kunstneriske virke i danse og performance gruppen Recoil har vist sig som en lysende stjerne i det tværæstetisk performance landskab. Med Tina får teatret en mulighed for at fortsætte den nytænkning, lokale forankring og internationale udvikling som har kendetegnet teatret siden Mille Maria Dalsgaard startede teatret for ti år siden, og som har gjort teatret til det særlige teater det er i dag. På bestyrelsens vegne ønsker vi teatret og Tina stort tillykke og glæder os til samarbejdet.” udtaler bestyrelsesforperson sceneinstruktør Mikael Fock.

De næste år bliver spændende for teatret.

Samskabelse med borgerne i Sydhavnen, fortsat lokal forankring gennem kunstneriske projekter, kunstneriske produktioner og ikke mindst ombygningen af Østre Kapel, til nyt teaterrum for Sydhavn Teater frem mod 2026, bliver nogle af de opgaver, som teatret under den nye ledelse vil tage fat på.

Derudover fylder Sydhavn Teater også rundt. I 2023 er det 10 år siden Sydhavn Teater blev stiftet. Så der er nok at fejre og se frem til.

 

“Sydhavn Teaters imponerende udvikling over de bare 10 år det har eksisteret, har altid gjort stort indtryk på mig. Det har været som et bankende hjerte for den samtidsrelevante og nytænkende scenekunst, som både har stærk lokal forankring og bånd knyttet til det internationale scenekunstmiljø. Jeg er utrolig glad for at få muligheden for at bære den fakkel videre fra Mille Maria Dalsgaard, som med sit enorme engagement og kunstneriske nerve har gjort Sydhavn Teater så unik.

 

 

 

 


Sydhavnen er for mig et helt særligt sted, og jeg har som kunstner haft min base i bydelen i en årrække. Det er derfor et drømmejob for mig at indtræde som kunstnerisk leder af Sydhavn Teater.

 

 Jeg brænder for at nytænke scenekunstens formater, og dermed også kunstens møde med borgeren, både som publikum og som deltager, og det er min klare ambition at bygge nye broer og samarbejder med aktører både lokalt, nationalt og internationalt.” Udtaler ny leder Tina Tarpgaard

 

Om Sydhavn Teater:

Sydhavn Teater er et lille storby teater under Københavns Kommune. Teatret har til huse i Københavns Sydhavn, hvor det skaber international scenekunst med lokal forankring. Sydhavn Teater skaber 2-4 egenproduktioner pr. Sæson, huser gæstespil fra den danske og internationale teaterscene og har en omfangsrig forankringsafdeling.


Sammen med ny teaterchef Tina Tarpgaard består Sydhavn Teater til daglig af skuespiller Maria Carmen Lindegaard, kreativ producent Lasse Mouritzen, grafiker, video- og webdesigner Malik Grosos, assistent Rikke Stächer Christensen, ST:ART-koordinatorerne Mikkel Mallow, Katrine Engell og Amalie Ulla Pontoppidan Witt, samt freelance ansatte.

Bag Sydhavn Teater står en bestyrelse bestående af forperson Mikael Fock, Gunilla Herminge, Pia Hegner, Annette Skov og Eva Præstiin.

 

Kontakt:

Mikael Fock: 25414142 mikael.fock@gmail.com

Mille Maria Dalsgaard: 29863264 mille@sydhavnteater.dk

Tina Tarpgaard: 40277090 tina@sydhavnteater.dk

 

Støttet Af