FUTURX

Velkommen til FuturX – Dit Performancemuseum.

Til november slår vi dørene op for performancemuseet FuturX, der gennem 5 måneder løbende viser nye performanceudstillinger, skabt af fem internationale kunstnerteams.

De fem kunstnerteams, der hver især er banebrydende indenfor henholdsvis scenografi, visual art, film, musik og performance, indtager måned for måned P44 og udvikler hver deres fremtidsdrøm, som I inviteres til at fordybe jer i og tage del i den løbende udvikling.

FuturX bliver et levende museum i konstant forandring – en æstetisk tour de force-stafet, hvor det ene team afløser det andet og bygger videre på det foregående udtryk. 

I fem måneder kan man midt på hovedgaden i Sydhavnen gå direkte ind i det performancemuseet, der adresserer tidens højaktuelle problemstillinger og gør dem håndgribelige.

FuturX har åbent 8 timer ad gangen onsdag til lørdag fra 6. november 2019 til 28. marts 2020. Køb et turpas og oplev alle 5 kapitler af FuturX.

HVORNÅR: 6. november 2019  – 28. marts 2020
HVOR: P44
PRIS: 40-135 kr / Partoutpas: 335 kr
SPROG: Dansk/Engelsk
LÆNGDE: 512 timer / 8 timer om dagen

TEKNIKER: Brian Larsen
KUSTODE: Oscar Steen
PRODUCENT: Marie Egetoft
PR OG SALG: Gylle Svanholmer
TRAILER: Malik Thomas
GRAFIK: Sofie Diemer

Køb Partoutpas til FuturX og få fri adgang til museet i fem måneder.
Kom så ofte du har lyst og oplev alle 5 kapitler af FuturX.

 
KØB BILLETTER
  

OM KUNSTNERNE

Sunneva Ása Weisshappel (ISL)
Som kunstner bevæger Sunneva sig indenfor performance, videokunst, installation, maleri og fotografi. Hun grundlagde Algera Studio i Reykjavik, der som galleri, værksted og residency var en af de vigtigste forskningsbaser for unge islandske kunstnere, i de tre år hun ledede stedet. Herefter bevægede hun sig ind i scenekunsten og har skabt prisvindende kostumedesigns og koreografi til teaterproduktioner på Island, i Norge og i Tyskland.
Katrína Mogensen (ISL)
Som billedkunstner har Katrína Mogensen udstillet på både Island, i Berlin og England sideløbende med sit rockband Mammút, hvor hun som forsanger og musiker optræder rundt om i Europa og Nord- og Sydamerika.
Fælles for både kunsten og musikken er hendes skulpturelle brug af kroppen. Hun skaber både fotografier og performances, hvor kroppen spiller en vigtig rolle i skildring af magt, undertrykkelse og længslen efter at høre til.

December – kapitel 2

 

 

Ariel Sereni Brown (ISR)
Født 1994 i New York City, USA. Ariel bor i Tel Aviv, hvor han som både laver forestillinger som teaterinstruktør og indgår som performancekunstner.

Jonathan Omer Mizrahi (ISR)
Født 1993 i Tel Aviv, Israel. Jonathan arbejder og bor i Köln, hvor han producerer eksperimentelle kunstfilm, installationer og performanceværker. Siden 2014 har han studeret ved Academy of Media Arts Cologne.

 

Januar – kapitel 3

 

 

Mirko Borscht (DE)
Mirko slog i 2004 igennem som filminstruktør med den kontroversielle spillefilm, KOMBAT SECHZEHN om nazivold i Frankfurt Oder. Filmen vandt en række priser og blev præsenteret på masser af festivaler, bl.a. Berlinalen. Året efter blev han headhunted til Thalia Theater Halle, hvor hans debutstykke Opferpopp ligeledes vandt en række priser. Siden gik det stærkt. Mirko blev husinstruktør på Skala i Leipzig og iscenesatte samtidig over hele Tyskland. Mirko Borscht bruger metoder fra filmmediet i sine iscenesættelser til at skabe komplekse værker, hvor publikum oplever det ‘som at være inde i en film’.
Christian Beck (DE)
Christian er uddannet scenograf fra Kunsthochschule, berlin-Weißensee. I 1991 var han med til at grundlægge Tacheless i Berlin og i 1993 ligeså det velrenommerede Theaterhaus Jena. I årene 1994-1998 var Christian medlem af og scenograf for Teatro de los sentidos di Enrique Vargas, hvor de rejste verden rundt med labyrintiske værker. Christian arbejdede 2004-2008 som husscenograf på Tysklands største børne- og ungdomsteater Thalia Theater Halle under teaterleder Annegret Hahn.

 

Februar – kapitel 4
Wolfgang Menardi (A)
Wolfgang er uddannet skuespiller fra Otto Falckenberg-skolen i München og spillede efterfølgende i Münchner Kammerspiele, National Theatre de la Colline Paris, Nationaltheatret Strasbourg, Thalia Theatre Hamburg, Schauspiel Köln og Ruhrtriennale. I 2006 modtog han Prix de Souffleur for sin rolle som Le Fou i produktionen “Le Chemin de Damas” fra Nationaltheatret i Colline. Samtidig begyndte han at skabe nye produktioner som instruktør og scenograf i både Frankrig og Tyskland, og har siden 2005 arbejdet som scenograf på bl.a. Hans Otto Teater Potsdam, Teateret Nürnberg, Münster og Volkstheater Wien. Wolfgang er netop nu nomineret til den prestigefyldte tyske FAUST-pris for sin banebrydende scenografi til GENESIS i Münchner Kammerspiele.

 

Marts – kapitel 5

Ingrid Solvik (NO)
Kunstner og scenograf, baseret i Oslo. Ingrid har studeret ved Den Norske Filmskole og har en kandidat i bio-digital arkitektur fra ESARQ i Barcelona. Som kunstner bevæger hun sig indenfor videoværker og animationer, skulpturelle og kinetiske installationer samt scenografi til både film og scene. Tilbagevendende temaer i hendes værker vedrører mennesker / maskine / natur-forhold. Udtrykket er ofte legende, men med dystre undertoner.

 


Forestillingen er støttet af: