THE ART OF DETOUR(S)

Entanglements & failures as artistic navigation

THE ART OF DETOUR(S) er en international konference, hvor vi dykker ned i det udvidede felt af kunstneriske strategier og praksisser, der arbejder med stedspecifikke og offentlige kunstprojekter. Sammen undersøger vi, hvordan kunstprojekter rammesættes, transformeres og vikles ind i lokale kontekster, og vi diskuterer, hvordan omvejen i teori og praksis, kan åbne op for nye former for modstand, fællesskaber og inklusion. Formålet med konferencen er at sætte fokus på de uforudsigelige og ukontrollerede lag indenfor den kunstneriske praksis og undersøge omvejens mulighed i kunsten og livet, for at afdække samt navigere hinsides, dominerende logikker og discipliner i samfundet.

Vi inviterer kunstnere, kuratorer, producenter, og andre interesserede i kunst- og kulturprojekter til at deltage i konferencen, som både indeholder kunstneriske oplevelse, præsentationer og dialog.Konferencen er tilgængelig for kørestolsbrugere. Tøv ikke med at kontakte os på akk@dansehallerne.dk, hvis du har support-behov, og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dem.
Program

Konferencens moderatorer er Boaz Barkan og Xiri Tara Noir Konferencen vil være på engelsk – tryk på links i programmet for at læse om oplæg og oplægsholdere.


SE PROGRAMMET HER (PDF)

HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:
fredag d. 20. maj 2022
Banegaarden

7 timer

  • DELTAGERE: Tora Balslev, Maiken Vibe Bauer, Linh Linh Lee, Mikka Mallow, Sarah Lee  Armstrong, Ditte Vilstrup Holm, Jack Halberstam, Amanda Piña
  • MODERATORE: Boaz Barkan & Xiri Tara Noir
  • KURATORER: Lasse Mouritzen & Anna Katrine Korning
  • KUNSTNERISK KONSULTATION: Ditte Vilstrup Holm
Baggrunden for konferencen er EU-projektet Centriphery (2019 – 2022) hvor ni organisationer har arbejdet sammen med 18 internationale kunstnere fra forskellige discipliner, lokale kunstnere og borgere om at udvikle deltagende tværfaglige kunstprojekter. I Danmark har Dansehallerne skabt projektet Summende Sydhavn i samarbejde med Sydhavn Teater. Projektet foregik via residens ophold og workshopforløb i efteråret 2019, foråret 2020 og efteråret 2020. THE ART OF DETOUR(S) er arrangeret af Dansehallerne i samarbejde med Sydhavn Teater og blevet til med støtte fra Create Europe Programme og Statens Kunstfond. Konferenceprogrammet er kurateret af Lasse Mouritzen (Sydhavn Teater) og Anna Katrine Korning (Dansehallerne) med kunstnerisk konsultation fra Ditte Vilstrup Holm (Post.doc). Det er ikke muligt at benytte årskort eller medlemskort til THE ART OF DETOUR(S).

FlokFolk - Havneresidens

Støttet Af