FORESTILLINGS BESKRIVELSE
Sabina kan se månerne fra sit sygeleje i det faldefærdige hønsehus af glas ude i det oversvømmede fuglereservat på kanten af verden. De er store. De er to. Det er de også, Anker og Sabina. Han samlede hende op i en grøft og nu er de her. Sammen. Isoleret. 

LUNA SECONDA er Ursula Scavenius’ fortælling om to mennesker dansende på kanten af verden. Og om en verden dansende på kanten af det, vi kender. Fremsynet skriver hun om en postpandemisk tid, hvor vi mister orienteringen i eget sind og ydre omgivelser, mens vandene langsomt stiger.

På Sydhavn Teater kan du opleve LUNA SECONDA som Digitalt Værk. Det kreative team har set en nødvendighed i at byde ind med nye måder at skabe scenekunst til tiden og har anvendt pandemien til at skabe det nye format Cinematisk Scenekunst, som får premiere på den nye scene: Sydhavn Teater Digital Scene.

Sydhavn Teaters Mille Maria Dalsgaard iscenesætter Luna Seconda som selvstændig forestilling i trilogien FJER – om menneskets kraft og en verden i opløsning. Trilogien er baseret på Ursula Scavenius’ prisvindende debutbog af samme navn.
FJER af Ursula Scavenius blev udgivet i 2015 på forlaget Basilisk. Bogen består af tre selvstændige fortællinger: Majinski, Luna Seconda og Fugleland.

Ursula Scavenius fik for nylig tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for litteratur og er i øjeblikket bogaktuel med sin anden bog DUKKERNE.

HVORNÅR
Premiere: 2. marts 2021.
Tirsdag – fredag kl. 20.00 02. mar – 26. mar.
Lørdag og søndag kl. 17.00 05. mar. – 27. mar.


HVOR: Sydhavn Teater Digital Scene // Lunaseconda.dk
SPROG: Dansk

Fortællingen er fra hendes prisvindende debutbog FJER og iscenesættes på Sydhavn Teater som en multimedial sequel. Her bestemmer du, hvor du vil opleve forestillingen hjemme fra din stue, i teatret, eller både og. 

Mange hungrer efter at mødes, men tiderne er udfordrende, derfor vil vi gerne give dig som tilskuer, muligheden for at vælge det format, der passer dig bedst lige nu. På Sydhavn Teater har coronapandemien givet anledning til, at vi satte turbo på videreudviklingen af vores digitale værktøjskasse. Ud fra spørgsmålet – Kan vi skabe en glidende overgang mellem scene og stream uden at gå på kompromis med kvaliteten? – har vi nu udviklet et nyt scenekunstnerisk format, hvor den streamede teateroplevelse bliver broadcastet. Det giver nærværende scenekunst, som du kan nyde live direkte hjemme fra din stue. 

Det nye format betegner vi som cinematisk scenekunst og LUNA SECONDA – Digitalt Værk bliver det første værk, der får premiere på vores nye digitale scene:

Sydhavn Teater Digital Scene
Det sker d. 2. marts 2021 og frem til d. 27. marts 2021. 


Forfatter: Ursula Scavenius
Skuespillere: Iza Mortag Freund, Siff Vintersol, Maria Carmen Lindegaard
Fotograf og Performer: Malik Grosos
Instruktion og tekstbearbejdelse: Mille Maria Dalsgaard
Immersionsdesign og streaming: Jakob La Cour 
Forestillingsleder: Jacob Weitze Mylund 
Scenografi:  Carl Johan Sennels
Scenografi og Kostume: Cæcilie Tørnsø
Komposnist og Lysdesign: Brian Larsen
Forhus og bagscene:  Nicole Johansen 
Presse: Karen Toftegaard APS
Producent: Marie Egetoft
Procesfotos:  Malik Grosos
Forestillingsfotos:  Søren Meisner
Forlag: Forlaget Basilisk

Pressebilleder af Søren Meisner

Forestillingen er generøst støttet af:

 

Beckett-Fonden, Kgs. Enghave Lokaludvalg, Dansk Skuespillerforbund, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Lemwigh-Müller Fonden