Maze

OM FORESTILLINGEN

MAZE er en lydinstallation og koreografi af komponist Julia Giertz og koreograf Marie Topp. Indrammet af Østre Kapels rå vægge, inviteres publikum ind i et kontemplativt landskab af resonerende objekt.

Du træder ind i rummet og slår dig ned i bølgerne af lyd. Du omsluttes af et kor af maskiner, et hav af skaldyrshybrider; natur, fossil, robot. Her sidder en kvinde. Noget er sket med hende, og noget vil ske. Tiden går i cirkler og alt vender tilbage.

Værket er skabt i skæringspunktet mellem koreografi og lydkunst og er resultatet af et langvarigt kunstnerisk samarbejde mellem Topp og Giertz. De har sammen undersøgt hvordan de kunne skabe et intimt rum, som fordrer den direkte og umiddelbare kontakt mellem værk og publikum. Et rum der understøtter handlingen at lytte som både auditiv, emotionel og kinæstetisk perception. Værket er en dialog mellem en praksisbaseret koreografi og et lydværk skabt til en installation som består af forskellige resonatorer lavet af metal og træ, specialkonstruerede strengeinstrumenter, højtalere og bevægelsessensorer som resonerer og responderer på publikum og performers bevægelser.

Resultatet er et værk som berører, hvad det vil sige hvad det vil sige at indgå i et miljø. At som menneske overgive sig til at være en del af en omgivelse. Hvordan dette fordrer en tilstand, der er stoisk og sårbar på samme tid. I skabelsesprocessen har kunstnerne blandet andet været inspireret af den svenske filosof Joanna Bornemarks tanker om graviditeten som erfaring og de sammenbundne kroppes filosofi. På samme tid som personlige kriser, chok og fundamentale erfaringer har sat spor i processen og værket. Maze udfordrer gennem sit formsprog de krav til tempo, distraktion og lineær fremdrift, der kendetegner vores samtid.

MUSIK OG ELEKTRONIK Julia Giertz KOREOGRAF OG PERFORMER Marie Topp DRAMATURG Igor Dobričić STRENGEINSTRUMENT Julia Giertz i samarbejde med Felix Ahlberg Ericsson KOSTUMEDESIGNER Marie Ipsen METAL RESONATORER Samuel Norup PROGRAMMERING PD OCH BELA John Chantler LYSDESIGNER: David Nicolás Abad PROGRAMMERING ARDUINO William Rickman PRODUCENT Carlos Calvo GRAFIKER Evelina Mohei TEKST Igor Dobričić FOTO S. Marcus Jablonski and Santiago Mostyn, John Chantler,  Erik Sandberg /  Studio Kupol TRAILER John Chantler PRODUCTION Visible Effects CO-PRODUCTION Milvus Artistic Research Center RESIDENCY Milvus Artistic Research Center, STØTTET AF Nordicbaltic Mobility Programme/nordic Culture Point. Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden & Københavns Kommune.

HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:

21.05. - 25.05.24

Østre Kapel, Vestre Kirkegård

3 timer

Tirsdag d. 21. maj kl. 18-21 PREMIERE
Onsdag d. 22. maj kl. 18-21
Torsdag d. 23. maj kl. 18-21
Fredag d. 24. maj kl. 18-21
Lørdag d. 25. maj kl. 15-18

Der er ingen fast begyndelse og slutning i MAZE. Rummet er tilgængeligt i tre timer, og du kan ankomme og forlade det, når du vil. Du er også velkommen til at gå en tur på kirkegården og vende tilbage. Værket har en struktur, der består af tre gentagne cyklusser på en time.

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF