Det Rablende

DET RABLENDE

FORESTILLINGSBESKRIVELSE

Det Rablende er i sin simpleste form en utraditionel samtale mellem en forsamling af gipsbuster. Publikum inviteres med ind netop som en af dem vågner for første gang i 200 år. Langsomt skræller busten sit gipsansigt af og begynder at fortælle om alt det, den har set – men det er som om, at ordene ikke kommer ud helt som de burde. Og i øvrigt er det som om, at ingen af busterne er helt enige om, hvad det er for en historie, de har overværet indtil nu.

Det Rablende er skabt af to-kvinde-kompagniet Vingeskudt (skuespiller/ lyddesigner Nina Tind og scenograf Andrea Lindeneg).

Forestillingen tager afsæt i ny dramatik, skrevet med input på tværs af hele Norden.

Der arbejdes med vokal distortion i et univers hvor den løsrevne stemme er omdrejningspunkt, og hvor krop og ord spredes ud i et helt rum gennem tekst, skulptur, lydkunst og performance. Repetitivt finder ordene vej tilbage til performeren, sammensat på nye, bearbejdede måder, for så igen at løsrive sig ud i rummets arkitektur og skulpturelle elementer.

Forestillingen spiller i Østre Kapels kirkerum, og vi arbejder både med ekstrem lokal live lyd og altsomsluttende lyd, der fylder hele rummet.

Det Rablende zoomer ind på krop, stemme og ord, når disse river sig løs og forandres – hvad mister vi, og hvad åbner sig? Hvilke nye opråb er der plads til, hvis menneskekroppen i midten mister mælet?


HVORNÅR: 15. oktober – 23. okt. 2021
HVOR: Østre Kapel, Vestre Kirkegård
SPROG: Dansk
LÆNGDE: 45 min.

Koncept: Vingeskudt
Dramatiker: Ragni Halle
Scenografi og kostume: Andrea Lindeneg
Performer og live lyd-design: Nina Tind
Elektronisk musik: Anton Örn
Konsulterende instruktør: Kaja Mærk Egebjerg
Produktionsassistent: Anders Røgild Ramløse
Presse: Vingeskudt
Producent: Teaterforeningen Vingeskudt
Procesfotos: Andrea Lindeneg / Malik Grosos
Forestillingsfotos og video: Anders Palm Olesen

Forestillingen er støttet af:
Kgs. Enghave Lokaludvalg, Nordisk Kulturfond opstart, Nordisk Kulturfond projektstøtte, MakeMake, KODA Kultur