HIC SUNT LEONES

smittefare Jeanne D’Arc

Om Forestillingen

 

HIC SUNT LEONES – smittefare Jeanne D’Arc

Teaterinstallation i løbende udvikling
Spillested: Warehouse 9 i Kødbyen i KBH (Halmtorvet 11C, bygning 66) SE KORT
Spilleperiode: Udvalgte dage i august 2015 – se nedenfor
Varighed: Skiftende

Et scenekunstnerisk eksperiment i tre faser. En foruroligende udforskning af de mørkeste pletter på verdenskortet – der hvor løverne råder. Det bliver ikke for sarte sjæle…

Jeanne D’Arc og Gilles de Rais. Helgen og hyrdepige, adelsmand og massemorder. To skæbneforbundne personligheder, der, ud fra hver sin religiøse passion, skred til ekstreme handlinger. Med frit afsæt i disse historiske karakterer – den jomfruelige hærfører og hendes livvagt – dissekerer den prisbelønnede tyske instruktør Mirko Borscht og hans kunstnerkollektiv vor tids ekstremisme og den gode viljes paradokser.

Scenen er sat et sted i den tredje verden. Her møder vi den unge medicinstuderende Johanne, der er udsendt af en vestlig nødhjælpsorganisation og den lokalkendte lejesoldat Johnny, der er hyret til at passe på hende. Omkring dem huserer ånderne Orgin og Wrong Element. Men hvorfor har de forskanset sig langt inde i junglen? Og hvorfor har en hel landsby hugget armene af sig selv?

Med en intens sammensmeltning af installation, performance, skuespil, lys og lyd skabes et foranderligt og foruroligende værk om idealer og intentioner, vanvid og afmagt, tro og trods. En besættende rejse gennem verdens betændte røvhul.

Dele af den nyskrevne tekst består af brudstykker af Friederich Schillers Jomfruen fra Orleans fra 1801.

HIC SUNT LEONES – Smittefare Jeanne D’Arc # 1 er en teaterinstallation under stadig udvikling. Hele holdet har forskanset sig i Warehouse9 i Kødbyen. l løbet af den kommende måned inviteres publikum ind i værket og prøveforløbet i forskellige faser med i alt 15 åbningsdage. Oplevelsen vil være forskellige fra dag til dag. Det anbefales, at man kommer på besøg flere gange og oplever udviklingen.

Mirko Borscht (f.1971) er en tysk instruktør og manuskriptforfatter. Sammen med sit faste team (en scenograf, en designer og en videokunstner) har han specialiseret sig i at gøre komplekse og kontroversielle temaer sanseligt nærværende for et publikum i store sceniske kompositioner. Deres prisbelønnede værker er bl.a. blevet vist på Centraltheater Leipzig, Staatstheater Hannover og Theater Bremen. Sydhavn Teater har længe haft et ønske om at præsentere deres unikke udtryk for det danske teaterpublikum.

HIC SUNT LEONES – Smittefare Jeanne D’Arc #1 er første del af et toårigt teaterprojekt i samarbejde med Mirko Borscht, Warehouse9 i København og Teater Nordkraft i Aalborg. Forestillingen videreudvikles til en opsætning på Teater Nordkraft med premiere i sept. 2016.

 

HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:

3 timer

spilleperioden