EN TJENESTE

af Moribund Performance

Om Forestillingen

EN TJENESTE er en performance der bruger liturgien i en kristen gudstjeneste og de cirklende tidsligheder i dét at være religiøs og dét at være forelsket, som koreografiske modeller. Tilstande hvor én – måske – er ude af sig selv.

Forelskelsen er så vild, den føles evig og som om den aldrig kan slutte! I forelskelsen kan én på en måde føle et clash mellem to forskellige “teologier” eller meninger-med-livet der hver især er helt crazy at tænke over. Den ene er meningen med forelskelsen “What am I doing here?” og den anden er forløsningen fra forelskelsen “How do I get out of here?”.

Nogle af os – altså os der arbejder sammen om den-her performance – er religiøse, og nogle af os er forelskede. Vi spørger: Hvad er det for et kærlighedsbegreb som den protestantiske kristendom, som praktiseret i de situationer vi er vokset op i, har møbleret os med? Vi vil iscenesætte og iklæde os inventaret; skuffelserne og dét at komme ud af skabet.

EN TJENESTE er en performance, fordi vi, der arbejder sammen, bruger processen til at udforske tilstande vi er i og har været i. Afhængighed blandt andre tilstande. Skam. Sorg. Eufori.

EN TJENESTE er et koreografisk, billedkunstnerisk og litterært projekt. Ligesom vi bruger liturgien, bruger vi også rummene i en kirke – sakristi, midtergang etc.- som afsæt for bevægelser og rituelle på- og afklædninger. Centralt i iscenesættelsen står en polyfon prædiken hvor vi spejler os selv og vores forelskelser i de roller vi selv har spillet og i bibelske figurer, blandt andet; den panseksuelle, bruden, brudgommen, den forsmåede, den flygtige, den der kan ejes af alle og ingen.

Publikum deltager i liturgiens ritualer og får mulighed for at føle og tolke på tegn, der måske måske ikke betyder noget. Ligesom i 10 signs they are into you hvis jer, der læser dette, nogensinde har prøvet at søge på det online?! OMG! Og på den måde, lader vi dem, vi har været forelsket i, gøre os og publikum en tjeneste.

Tak for det!

  • Holdet Bag:
  • Agus Djaja Soewarta, Anja Jacobsen, Charlotte Bergmann Johansen, Sara Hamming, Susana Nunes m.fl.
HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:

28. september – 4. oktober 2023

Østre Kapel

90 min.

  • Torsdag d. 28. september kl 19.30
  • Fredag d. 29. september kl 19.30
  • Lørdag d. 30. september kl 17
  • Tirsdag d. 3. oktober kl 19.30
  • Onsdag d. 4. oktober kl 19.30