Berlau::Königreich Der Geister

RAUM+ZEIT

Om Forestillingen

I samarbejde med Goethe-Instituttet præsenterer Sydhavn Teater dette unikke og prisvindende internationale gæstespil, der gennem både VR (Virtual Reality) oplevelse og live forestilling, sætter fokus på en stykke teaterhistorie som ofte bliver overset, historien om Ruth Berlau og hendes parløb med Bertolt Brecht.

Den 15. januar 1974 står en hospitalseng i flammer på Charité i Østberlin. Patienten, der mister livet i den cigarettændte brand, er en gammel dansk kommunist: Ruth Berlau, en kvindelig kunstner der levede et stormfuldt liv. I USA lærer hun sig selv at fotografere. Som 13-årig bliver hun gravid, men får en abort. Hun er Brechts elskerinde siden eksilet i Danmark. Hun iscenesætter Brecht i Leipzig. Som 23-årig rejser hun til Paris og bliver kendt for sine reportager. Hun iscenesætter Brecht i Rotterdam og gifter sig tidligt med en dansk læge. I Los Angeles får og mister hun en søn med Brecht. Som 24-årig grundlægger hun et teater og fotograferer Brechts arbejde. Hun arbejder med Brecht på “Det kaukasiske kridtcirkel”. Hun underkaster sig ikke Brechts love og vender tilbage til Danmark. Hendes livshunger er umættelig. Brecht dør, men Berlau bliver.

 

“Berlau :: Königreich der Geister” forbinder det digitale medium Virtual Reality med tre protagonisters live-performance. Udstyret med en VR-brille bevæger man sig alene ind i den sceniske installation og kommer tæt på Ruth Berlau og Brecht, både live og virtuelt.

 

OM RAUM+ZEIT

RAUM+ZEIT er en tysk-schweizisk kollektiv, hvis scenekunstinstallationer er kendetegnet  ved deres leg med logikken i sammenhængen mellem tid og rum og den indre verden af ​​perception. VR-installationen “ANTIGONE :: COMEBACK. Eine Probe mit Weigel und Brecht” af RAUM+ZEIT var inviteret til det schweiziske teatertreffen i 2019.

FORESTILLINGS INFORMATION

OBS: Forestillingen opleves af én person af gangen Vær opmærksom på at forestilling spiller på flere tidspunkter. Specifikt tidspunkt skal vælges ved billetkøb

Sprog: Engelsk eller tysk med engelske undertekster

 

HVORNÅR:
HVOR:
LÆNGDE:

2 timer

spilleperioden