Mød tovholderne i ST:ART

 

FREJA FORSMAN
Freja er bl.a. uddannet designteknolog og projektleder, og studerer pt Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet (evighedsstudenten). Hun bor på Nørrebro, elsker ALLE programmer på DRTV, og har engang været på Harry Potter camp. I 9. klasse. Fact: hun elsker at græde til “Soldiers coming home”-videoer på youtube.

Et af Frejas yndlingssteder er Lorterenden aka Guldkysten / Sydhavnens svar på Christiania: “Sydhavnen er en helt særlig bydel, da det er så mange små og uspolerede åndehuller, hvilket man ikke finder andre steder i København. Lige bag ved Karens Minde, på vej mod Tippen, er Lorterenden. Her er der omkring 30 selvbyggede huse, der ligger ud mod vandet, og som alle er skæve, charmerende og unikke boliger. Fem minutter derfra kan du få et stjerneskud og en håndbajer på Tutten til en aldeles fornuftig pris – what’s not to like?”

KATRINE BALLE
Katrine studerer Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet. Hun bor i Nordvest og føler sig hjemme der, på trods af at hun er født og opvokset i Aarhus og stædigt holder fast i sin aarhusianske accent.Et af Katrines yndlingssteder i Sydhavnen er Anker Jørgensens Plads:
”Sydhavnen indeholder så meget forskelligt på et relativt småt område. Både byen og naturen, det nye og det gamle. Det gør at man kan opleve så meget forskelligt og forskellige mennesker ét sted.”
FRANZISKA KOLLER
Franziska har i teaterverdenen bl.a. prøvet at arbejde som instruktør- og scenografassistent, oversætter og teaterpædagog. For at blive en endnu dygtigere teaterpædagog og møde søde kollegaer, læser hun pt. hos Act-Fact Copenhagen. Fact: Heldigvis drikker og spiser hun ret så langsomt, for hun har flere gange opdaget, at farlige objekter dukker uanmeldt op i hendes (købte) mad, f.eks. sten og glasskår.Et af Franziskas yndlingssteder i Sydhavnen er Sluseløbet:
”Fordi jeg oprindeligt kommer fra Østrig, plejer folk at spørge mig, om jeg savner bjergene. Det gør jeg faktisk ikke … så længe der er vand. Sydhavnen byder på så mange utroligt smukke steder ved vandet. Især Sluseløbets møde mellem by, gammel foreningskultur (f.eks. Bådklub Valby) og rå natur fascinerer mig. Jeg har gode minder fra cykel- og sejlture her. Og når jeg en gang i mellem sidder i en fjernbus, der kører over Sjællandsbroen på vej ind mod Hovedbanegården, og jeg får øje på Sluseløbet, så føler jeg, at jeg er kommet hjem.”
NIKOLAJ BOMBERG
Nikolaj er bl.a. uddannet teaterpilot fra DKT, instruktør i vækstlaget og formand for sceneKBH. Han bor derudover i hjertet af Sydhavnen, elsker sin terrasse, som var det en seng efter Roskilde festival, og så holder han meget af bearnaisesovs. Fact: han har engang spist en hel skål bearnaisesovs med ske.Et af Nikolajs yndlingssteder er Karens Minde Kulturhus samt det omkringliggende område:

“Karens Minde kan noget helt særligt i Sydhavnen; det bringer folk sammen i et kultursted. Det er et samlingspunkt på linje med Huset KBH i Indre By eller Teater Grob på Nørrebro. Det er her, hvor kulturen sker! Det er fx også her hvor Sydhavn Teater har kontor, biblioteket ligger her også, der er åbne reading, og en masse dans om sommeren. Og en masse dyr også! Jeg bruger Karens Minde som et sted, hvor jeg kan komme og slappe af, og så ligger det også et stenkast fra Tippen, som er Sydhavnens perle!”

CHRISTIAN IVERSEN
Christian er bl.a. aktivt udøvende scenekunstner, musiker og performer. Han bor på Amager, men er kommet i Sydhavnen det meste af sit liv, og hvis du udfordrer ham til en spisekonkurrence, så skal du varme kæberne godt op for at følge med! Fact: Christian har flere europa- og verdensmesterskabspriser bag sig, samt en verdensrekord, i Sportsløbehjul.Et af Christians yndlingssteder i Sydhavnen er Vestre Kirkegård:

“Foruden den helt specielle beroligende atmosfære, som kirkegårde generelt rummer, så er der her plads til mere end fordybelse og sorg. Du kan selv vælge om du besøger kirkegården fordi du vil mindes, eller om du blot er her for at motionere eller nyde naturrigdommen. Personligt så har jeg flere barndomsminder fra Kirkegården, fordi mine bedsteforældre boede lige ved siden af, og nu også ligger begravet her. Derudover så huser Sydhavn Teater Østre Kapel, hvilket tilføjer et helt andet element af fordybelse og nærvær til Vestre Kirkegård. Stedet inviterer til at du kommer som du er, og går på opdagelse på dine egne præmisser.”

CHRISTIAN GRØNNEBÆK
Christian læser Filosofi og Performance design på Roskilde Universitet, er udøvende scenekunstner, spiller mandolin og synger i kor. Fact: Uden at have noget som helst kendskab til geder fik Christian engang job som gedehyrde på et bjerg mellem Italien og Schweiz med ansvaret for 70 geder. Christian er ikke længere gedehyrde.Et af Christians yndlingssteder i Sydhavnen er på hjørnet af Wagnersvej og Rubinsteinsvej, hvor han selv var del af en ST:ART-forestilling i sommers.

“Under forestillingen var dette lille, ubemærkede gadehjørne et godt eksempel på sydhavnernes nysgerrighed og lyst til at tage del i bylivet. Sydhavnerne er nemlig nogle, der værner om og går op i, hvad der sker i deres bydel. Her hilses spontane ideer velkomne, og man fornemmer en underliggende invitation til at føre sine ideer – store som små – ud i (by)livet. Desuden har vaskeriet på gadehjørnet nok Københavns flotteste kakler.”

 


ST:ART GRUNDLÆGGERE  &  TOVHOLDERE 2017-18

ANNE VRAABY

LIV FANGEL

MALIK GROSOS

NICOLE JOHANSEN